Netwerk


Stabiel en veilig kunnen werken, ook vanuit huis!


Computernetwerk

Een computernetwerk wordt gebruikt voor communicatie tussen twee of meer computers. Dit kan met netwerkbekabeling of draadloos. Wanneer het een lokaal netwerk betreft, dus een netwerk dat de computers op kantoor verbindt is er sprake van een LAN (Local Area Network). Wanneer we spreken over het internet is er sprake van een WAN (Wide Area Network).

Bekabelde of draadloze netwerken

Een netwerk moet veilig, snel en stabiel zijn. Daarom heeft een bekabeld netwerk altijd de voorkeur boven een draadloos netwerk. Kabel is vele malen minder gevoelig voor storingen van buitenaf. Hierdoor kunnen datapakketjes eerder foutloos hun bestemming bereiken. Dit betekend een snellere verbinding en meer stabiliteit. Door toename van mobiele apparaten kunnen we niet meer zonder draadloos. Ook draadloze netwerken worden steeds sneller, veiliger en stabieler.

Netwerkbekabeling

Om een snel, veilig en stabiel netwerk te bouwen moet de basis goed zijn. Netwerkbekabeling dient altijd uitgevoerd te zijn met een kwalitatief goede kabel. Gebruik bij UTP-bekabeling altijd een vol koperen kern (CU) en nooit een Copper Cladded Aluminium (CCA) kabel. Glasvezel komt bij interne bekabeling (LAN) nog niet veel voor. Wel worden switches onderling, zeker bij grotere afstanden, steeds vaker met glasvezel verbonden.

De keuze tussen CAT5e, CAT6 of CAT6a, CAT7 en glasvezel is vooral afhankelijk van:

  • aanlegmogelijkheden
  • te overbruggen lengte
  • hoeveelheid dataverkeer
  • gestelde kwaliteitseisen van het netwerk

Afhankelijk van de omgeving waarin de kabel geïnstalleerd wordt moet er gekeken worden naar onder andere:

  • afscherming
  • weerbestendigheid
  • andere zaken die levensduur of netwerkstabiliteit kunnen beïnvloeden

De bekabeling dient te worden afgemonteerd met goede kwaliteit connectors.

Netwerkapparatuur

De keuze van apparatuur is afhankelijk van

Bel me terug!

Elke situatie is anders en dit vraagt om een aangepast advies. Vul onderstaand uw gegevens in dan belt onze adviseur u zo spoedig mogelijk terug.

contact met BizSolutions