Camerabeveiliging


Een oogje in het zeil houden met camerabeveiliging


Beveiligingscamera’s

Vandaag de dag zijn beveiligingscamera’s niet meer weg te denken. Op bedrijventerreinen, in fabriekshallen maar ook bij woonhuizen worden steeds vaker camera’s opgehangen om het object te beveiligen of overzicht te houden. De ontwikkeling van camera’s gaat snel en de beeldkwaliteit zowel overdag als ’s nachts wordt steeds beter.

BizSolutions levert en installeert hoofdzakelijk camera’s, recorders en video intercom-systemen van Hikvision. Andere merken camera’s zoals bijvoorbeeld Axis, Bosch, Dahua, Honeywell of Mobotix zijn op wens van de klant ook leverbaar. Camera’s en video intercom leveren we voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Hikvision Darkfighter
Hikvision NVR

Analoge camera

De meest toegepast camera’s vanuit het verleden zijn de analoge camera’s. Deze camera’s hadden een lage resolutie (420TVL) en worden aangesloten met coaxkabel. Anno 2020 zijn ook voor de analoge camera’s hoge resoluties verkrijgbaar tot wel 8 Mega pixels (4k) en is ook van deze camera’s de beeldkwaliteit enorm verbeterd. Nadeel van analoge camera’s is dat ze altijd helemaal vanuit de recorder moeten worden bekabeld, een aparte voeding nodig hebben, en dat de kwaliteit van oude(re) bekabeling vaak onvoldoende is voor de hoge(re) resoluties. Analoge camera’s kunnen niet aangesloten of bekeken worden zonder DVR of Hybride recorder. Er zijn tegenwoordig wel analoge recorders die de camera ook van voeding kunnen voorzien (PoC) maar dit vergt wel aparte kabel.

Bel me terug!

Elke situatie is anders en dit vraagt om een aangepast advies. Vul onderstaand je gegevens in dan belt onze adviseur je zo spoedig mogelijk terug.

contact met BizSolutions

  IP camera

  De analoge camera’s zijn de laatste jaren voorbijgestreefd door IP-camera’s of netwerkcamera’s. IP-camera’s werken over gewone UTP of netwerkkabel of zelfs WIFI. Ze kunnen op elke switch in het netwerk worden aangesloten. De voeding kan met een aparte PoE-injector, een PoE-switch of vanuit de recorder over de netwerkkabel worden meegestuurd.
  Voor netwerkcamera’s is geen recorder nodig en deze kunnen rechtstreeks worden benaderd met een app op mobiel of tablet of rechtstreeks vanuit sommige browsers. Wanneer je dus een enkele camera wil plaatsen heb je niet persé een dure recorder nodig en door gebruik te maken van een SD-kaart kun je toch opnemen en terugkijken.
  Een ander voordeel van de IP-camera is dat deze slimmer is. In de camera zijn tegenwoordig allemaal slimme detectiemethodes ingebouwd zoals bijvoorbeeld bewegingsdetectie, gebiedsdetectie of lijn-overschrijding. Hiermee kunnen alarmen worden geactiveerd die bijvoorbeeld opname activeren, het toezichtcentrum bericht sturen of een bericht naar de app sturen.

  Conclusie analoog of IP

  Heb je bestaande coax bekabeling voor je camera’s maar wil je naar een betere beeldkwaliteit dan kun je overwegen om de camera’s te vervangen voor nieuwe actuele modellen. Wanneer de kabel kwalitatief goed is en de recorder ondersteund ook hogere resoluties dan ben je met een relatief kleine investering klaar. Wanneer ook de recorder vervangen moet worden dan is met een hybride recorder ook alles voorbereid voor uitbreiding of toekomstige IP-camera’s.
  In alle andere gevallen is een IP-camera, al dan niet met WIFI de betere oplossing.

  Veiligheid

  Merken zoals Axis, Bosch, Dahua, Honeywell, Hikvision, Mobotix en Sony leveren kwalitatief goede en vooral ook veilige camera’s en recorders. Wel dienen ook deze regelmatig te worden voorzien van nieuwe actuele firmware en moet het wachtwoord veilig zijn.
  In principe zijn de meeste niet gerenommeerde merken in de basis onveilig omdat ze geen nieuwe firmware beschikbaar stellen waardoor ze na verloop van tijd eenvoudiger te hacken zijn. Ook camera’s en recorders van Dahua of Hikvision die via parallelimport op de Nederlandse markt worden gebracht worden door de fabrikanten niet ondersteund en daarvan kan de firmware niet geüpdatet worden! Ook deze zijn na verloop van tijd niet meer veilig!


  Ben je op zoek naar video intercom bij poort of voordeur, of camera’s om huis, winkel, bedrijfspand, buitenterrein of iets anders in beeld te houden, neem dan vrijblijvend contact op via telefoon 0493-726 101.

   Info camera's en intercom


   WoonhuisWinkelBedrijfspandBuitenterreinAnders